Categories
expositie

Rotterdam Art Week, 701

9 – 12 februari 2023

11.00 -19.00 uur, locatie: Wilhelminakade 701

Stichting Werklicht geeft aandacht aan een cross-over van beeldende kunst, muziek, poëzie en podiumkunst. Werklicht hecht veel waarde aan diversiteit, dit is terug te zien in onze expositie binnen 701. Samen met de Rotterdamse organisaties about A woman, Kaapse Kringen, kunstenaarscollectief Karmijn en Niffo Galerie bundelen we onze krachten. Werklicht heeft 100 kunstenaars opgeroepen om hieraan deel te nemen.

Opening: donderdag 9 februari 15.00 – 17.00 uur.

701: Tijdens de expositie van schilderijen, tekeningen, grafiek, ruimtelijk werk en films van honderden kunstenaars, is er een interessante randprogrammering met muzikanten, dichters en spoken word . Dit alles op een bijzondere plek in het hippe nieuwe hart van Rotterdam.

De expositie vindt plaats in het enorme pand van het voormalige Scheepvaart en Techniek College (STC) van architect Sir Norman Foster, Wilhelminakade 701. Dit gebouw ligt tussen het havenbedrijf en de cruiseterminal, tegenover het fotomuseum, op de Kop van Zuid. Het heeft een panoramisch uitzicht richting de nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van het centrum van Rotterdam.
Mede mogelijk gemaakt door Kaapse Kringen (locatie) en CBK Rotterdam (about A woman).


Veiling voor Oekraïne
Een deel van de kunstwerken zal worden geveild ten behoeve van weeskinderen in het zwaar getroffen Oekraïne: Breath Care for kids. De tentoonstelling fungeert als kijkdagen hiervoor.
Arie van der Ent, schrijver, vertaler en cultureel ondernemer, is de veilingmeester. Hij verblijft momenteel in Oekraïne. Hij benaderde Werklicht voor hulp bij de veiling, uiteraard werken wij hier graag aan mee. De veiling zal op een later moment digitaal plaats vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *