12 juni Opening Poëtische Raam-Wandel-Expositie WERKLICHT#FENIX I

Van 12 juni t/m 4 juli 2021 presenteert kunstenaarscollectief WERKLICHT in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère de poëtische Raam-Wandel-Expositie WERKLICHT#FENIX I als onderdeel van Poetry International Festival 2021.
 
WERKLICHT tovert Fenixloods I in Rotterdam-Katendrecht in de zomermaanden om tot een grote (poëzie)vitrine. 100 Dichters presenteren hun werk geïnspireerd op de werken van 100 beeldend kunstenaars. De samenvoegingen zijn te zien in de vorm van een raamexpositie XL. Publiek wandelt rondom de Fenixloods 1 langs de ramen waar maar liefst de 100 van de nieuwe ‘gesamtkunstwerke’ zichtbaar zijn. 
Deelnemende beeldend kunstenaars en dichters zijn onder meer: Jeroen Naaktgeboren, Daniël Dee, Jana Beranová, Manuel Kneepkens, Ishmail Kamara, Hans Wap, Dox, Robert van der Kroft, Maureen Versprille, Toine Horvers, Rafaël Philippen, Mohammed Aachboun, Vrouwkje Tuinman en Ahmed Aboutaleb.
 
Curator is WERKLICHT onder leiding van beeldend kunstenaar Theo Huijgens en dichter Joz Knoop. WERKLICHT is een collectief zo groot als de stad. Maar liefst 70 deelnemende kunstenaars en dichters in de expositie zijn woonachtig op Katendrecht. Start- en eindpunt is Boutique hotel Bed, Bites & Business in FENIX I.

Sinds de corona pandemie zijn veel bewoners & creatieven aan huis gekluisterd, tegelijkertijd is er meer dan ooit behoefte aan verbeelding en verbinding met name in de directe woon- c.q. leefomgeving. 100 Dichters maakten nieuwe poëzie bij een kunstwerk dat via een XL raamexpositie aan wie maar wil, wordt getoond. Alle deelnemers en locaties werken belangeloos mee. Verhalenhuis Belvédère maakt gedurende de expositieperiode de verhalen achter de route zichtbaar en nodigt actief bewoners en bezoekers uit voor een wandeltoer.

Het openingsprogramma is op 12 juni van 12 tot 18 uur. Deze dag zijn er langs de route optredens van deelnemende kunstenaars en artiesten.

Schema:

12.00: Menno Smit – Nick J. Swarth (buiten voor Boutique Hotel BBB)

13.00 u: Ishmail Kamara – Irene Siekman (buiten voor Heijmans office)

14.00 u: Gijs ter Haar – Nikit Reshetnikov (buiten voor Circus Rotje Knor)

15.00 u: Mohamed Aachboun – Michline Plukker (buiten voor West 8)

16.00 u: Joz Knoop – Edwin de Voigt (buiten voor Conny Janssen Danst)

17.00 u: Eelkje Christina Bosch – Manuel Kneepkens (buiten voor Boekhandel Bosh & De Jong)

17.45 u: Jephta de Visser – Jana Beranová (buiten voor Boutique Hotel BBB)

Kom langs en geniet van kunst, poëzie, proeverijen en ontmoetingen van WERKLICHT#FENIX I rondom de eerste Fenixloods op Rotterdam-Katendrecht.

Locatie start- en eindpunt: FENIX I, BBB/Bed, Bites & Business Boutique Hotel, Nico Koomanskade 94, 3072 LM Rotterdam-Katendrecht.
Toegang: gratis
Datum: expositie van 12 juni tot en met 4 juli 2021, opening 12 juni 2021.

Meer info: www.verhalenhuisbelvedere.nl

Facebook event


Leave a Reply